Sunday, November 18, 2012

Mi Salad Berkacang

Resipi ini diperoleh dari Mingguan Wanita. Tiba-tiba rasa nak tulis resipi ni kat blog. Bila ada peluang, boleh buat. Suka tengok hidangan ni. Hidangannya berkhasiat dan sesuai untuk orang yang tengah berdiet macam aku ni. Dari makan mi segera, baik makan hidangan macam ni. Nak menyediakannya pun cepat. Cubalah!

Bahan-bahan:
1) 1 sudu besar jus limau nipis
2) 3 sudu besar jus oren
3) 5 sudu besar gula tebu kasar
4) 3 ulas bawang putih (dicincang halus)
5) 3 biji cili padi (dicincang halus)
6) 2 camca teh kacang (ditumbuk halus)
7) 200 g mi gandum organik
8) 100 g lobak merah
9)100 g kubis
10) 100 g salad


















Cara membuatnya:
  • Masukkan jus limau nipis ke dalam pinggan.
  • Kemudian masukkan pula jus oren
  • Masukkan gula tebu kasar.
  • Masukkan bawang putih dan cili padi.
  • Kemudian masukkan kekacang
  • Kacau semuanya sehingga sebati
  • Letakkan mi di atas pinggan kemudian susunkan lobak merah, kubis dan salad di sekeliling mi.
  • Tuangkan dressing di atasnya..

No comments:

Post a Comment